Rīsu mākoņi ar ķīseli

 

Rīsu mākoņiem:

  • 1 l piena,
  • 250 g apaļgraudu rīsu,
  • 100 g cukura,
  • 2 olu dzeltenumi,
  • citrons.

Ķīselim:

  • 450 g ķiršu ievārījuma,
  • 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes.
 

Pagatavošana:

Uzvāra 250 ml ūdens, ieber rīsus. Vāra 5 minūtes, maisot pielej 0,5 l piena un pieber cukuru. Turpina karsēt uz mazas uguns, visu laiku maisot. Kad rīsi uzbrieduši, pielej atlikušo pienu, turpina karsēt vēl 30 minūtes un beigās pievieno veselam citronam norīvētu miziņu. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus saputo, pievieno tiem 3-4 ēdamkarotes karstā rīsu krēma un kārtīgi izmaisa. Iegūto masu pievieno katlā esošajam krēmam, karsē 10 minūtes. Pasniedz aukstu ar ķiršu ķīseli.

Ķīseļa pagatavošanai uzkarsē 1 l ūdens, kam pievieno 450 g ķiršu ievārījuma. Kad šķidrums uzvārījies, nokāš biezumus un lej atpakaļ katlā. Krūzē izšķīdina kartupeļu cieti ar 100 ml ķiršu šķidruma. Lej katlā un intensīvi maisa, kamēr iegūts pabiezas konsistences ķīselis. 

 

Atpakaļ uz sarakstu

Cilvēku skaits:
4 cilvēki
Drukāt

Klientu atbalsts

8 000 0180
info.lv@rimibaltic.com

Lietošanas noteikumi

Seko mums:

Ielāde

Meklēšanas rezultāti

Aizvērt

Aizvērt

Uzdod jautājumu

Ja Tev ir kādi ierosinājumi, sūdzības, komentāri vai jautājumi, lūdzu, aizpildi pieteikumu.

Vēlos saņemt atbildi
Atcelt

Ar * atzīmētajos laukos informācija jānorāda obligāti.