Brokastu maize ar plaučolu

 
  • 120 g bekona,
  • 4 olas,
  • 4 maizes šķēles,
  • 1 liels gurķis,
  • Sauja spinātu.

Mērcei:

  • 60 ml skābā krējuma,
  • 60 ml sinepju.
 

Pagatavošana:

Katliņā uzvāra ūdeni. Glāzē ieklāj pārtikas plēvi tā, lai tā brīvi karājas pāri malām. Sagatavo 4 šādas glāzes. Ar pārtikas plēvi izklātajās glāzēs katrā iesit pa vienai olai. Pievieno mazliet sāli, piparus un pilienu eļļas. Pārtikas plēves galus satin un olas liek vārīties vārošajā ūdeni 3 minūtes. Kamēr vārās olas, apcep bekonu un apgrauzdē maizi. Pagatavo mērci, krējumu sajaucot ar sinepēm. Uzvārītās olas uzmanīgi atbrīvo no pārtikas plēves. Uz apgrauzdētās maizes šķēles uzklāj pagatavoto mērci, uzliek spinātu lapiņas, gurķi, apcepto bekonu un plaučolu.

 

Alternatīvs plaučolu pagatavošanas veids: vārošam ūdenim pievieno 1 ēdamkaroti etiķa. Iesit olu mazā trauciņā. Svarīgi saglabāt olas baltumu kompaktu, lai tas pārāk neizplūst. Ar putojamo slotiņu katlā uztaisa virpuli un tā vidū lēnām ielej olu. Vāra 3 minūtes.

 

Atpakaļ uz sarakstu

Cilvēku skaits:
4 cilvēki
Drukāt

Klientu atbalsts

8 000 0180
info.lv@rimibaltic.com

Lietošanas noteikumi

Seko mums:

Ielāde

Meklēšanas rezultāti

Aizvērt

Aizvērt