Aknu kotletes ar kartupeļu biezeni
- 700 g svaigu broileru aknu,
- 3 ēdamkarotes sviesta,
- 3 šķēles baltmaizes,
- 2 olas,
- 1 ķiploka daiva,
- ½ sīpola.
Pagatavošana:
Aknas samaļ gaļas maļamajā mašīnā, baltmaizes šķēles iemērc ūdenī, sīpolu nomizo un smalki sakapā, ķiploku izspiež ķiploku spiedē. Traukā liek aknas un olas, piejauc klāt sīpolu un ķiploku. Baltmaizes šķēlēm noņem garoziņu un kārtīgi nospiež ūdeni. Pievieno kotlešu masai un visu kārtīgi izmaisa. Cep sviestā no abām pusēm kraukšķīgas, pasniedz ar kartupeļu biezputru un skābo krējumu.


Cilvēku skaits:
4 cilvēki