Befstrogonovs ar griķiem

 
  • Vārīti griķi,
  • 600 g liellopa gaļas,
  • 400 ml skābā krējuma,
  • 350 g šampinjonu,
  • 2 vidēji sīpoli,
  • 1 tējkarote saldās paprikas,
  • Nedaudz sviesta,
  • Sāls, malti melnie pipari.
 

Pagatavošana:

Gaļu nomazgā, nosusina un sagriež liela kumosa izmēra strēmelēs. Apkaisa ar sāli un pipariem. Sīpolus nomizo, sagriež. Šampinjonus nomazgā un sagriež plānās šķēlītēs. Dziļā pannā vai katliņā ielej nedaudz eļļas, sakarsē un divos piegājienos uz lielas uguns apbrūnina gaļu. Apcepto gaļu liek bļodā. Gaļu nevajag cept vienā piegājienā, lai tā nesāk sautēties. Tajā pašā katliņā vai pannā izkausē sviestu un uz lēnas uguns sautē sīpolus, līdz tie mīksti un zeltaini. Kad sīpoli gatavi, izņem no pannas un liek citā traukā. Pannā izkausē vēl nedaudz sviesta un apcep sēnes, kurām uzbērts saldās paprikas pulveris. Pannā pievieno sīpolus un gaļu, pārlej ar krējumu un maisot uzsilda. Sautē apmēram 15 minūtes. Ja nepieciešams, pievieno sāli un piparus. Pasniedz ar vārītiem griķiem.

 

Atpakaļ uz sarakstu

Cilvēku skaits:
4 cilvēki
Drukāt

Klientu atbalsts

8 000 0180
info.lv@rimibaltic.com

Lietošanas noteikumi

Seko mums:

Ielāde

Meklēšanas rezultāti

Aizvērt

Aizvērt