Kotletes itāļu gaumē ar ziedkāpostu biezeni un pašu vārītu tomātu mērci

 

Kotletēm:

  • 400 g maltas liellopa gaļas,
  • 1 ola,
  • Miziņa no 1 citrona,
  • Sāls, malti melnie pipari, rozmarīns.

Ziedkāpostu biezenim:

  • 1 vidēja lieluma ziedkāposts,
  • 150 ml piena,
  • 50 g sviesta,
  • Sāls.

Mērcei:

  • 400 g konservētu tomātu,
  • 50 g cukura,
  • 1 sīpols,
  • 1 ķiploka daiviņa,
  • 1 tējkarote timiāna,
  • 1/2 tējkarote kanēļa,
  • Malti melnie pipari.
 

Pagatavošana:

Sāk ar mērces gatavošanu. Sacep sīpolus, ķiplokus un timiānu. Pievieno tomātus, cukuru, kanēli un piparus. Vāra vismaz 40 minūtes. Sablenderē, ja vēlas krēmīgāku konsistenci.
Gatavo biezeni. Ziedkāpostu sadala galviņās un vāra pienā. Kad ziedkāposts mīksts, pievieno sviestu un saspaida vai sablenderē biezeņa konsistencē. Gatavo kotlešu masu. Visas sastāvdaļas sajauc bļodā un samaisa. Veido kotletes sev vēlamajā izmērā un cep uz pannas sakarsētā eļļā. Uz šķīvja liek ziedkāpostu biezeni un kotletes, kuras pārlej ar tomātu mērci. 

 

Atpakaļ uz sarakstu

Cilvēku skaits:
4 cilvēki
Drukāt

Klientu atbalsts

8 000 0180
info.lv@rimibaltic.com

Lietošanas noteikumi

Seko mums:

Ielāde

Meklēšanas rezultāti

Aizvērt

Aizvērt