Apelsīnos un medū cepts cūkas šķiņķis ar dārzeņiem

 
  • Cūkas šķiņķis,
  • 200 ml apelsīnu sulas,
  • 200 ml medus,
  • 2 apelsīni,
  • Rozmarīns,
  • Gaļas kopējā garšviela.

Dārzeņiem:

  • 1 mazs ķirbis,
  • 200 g Briseles kāpostu,
  • 150 g lazdu riekstu,
  • 50 g žāvētu dzērveņu.
 

Pagatavošana:

Cūkas šķiņķi iepriekšējā vakarā ierīvē ar gaļas kopējo garšvielu un atstāj uz nakti ledusskapī. Nākamajā dienā uzkarsē cepeškrāsni 200 grādus karstu. Apelsīnu sagriež ripiņās un liek traukā, kurā ceps cepeti. Virs apelsīniem kārto rozmarīna zariņus un pa virsu cepeti. Cep 45 minūtes.

Tikmēr gatavo apelsīnu mērci. Katliņā lej 200 ml apelsīnu sulas, 200 ml medus un norīvē miziņu no 1 apelsīna. Pievieno rozmarīna zariņu un visu mērci noreducē uz pusi.

Kad cepetis 45 minūtes cepies, to izņem no krāsns un pārlej ar daļu apelsīnu mērces. Šo darbību atkārto ik pēc 5 minūtēm, līdz mērce beigusies un cepetis izcepies gatavs un sulīgs.
Gatavo dārzeņus: ķirbi sagriež Briseles kāposta izmēra gabalos. Ķirbi un Briseles kāpostus liek uz pannas, pārlej ar eļļu un cep 200 grādos aptuveni 25-30 minūtes. Kad dārzeņi gatavi, tiem pievieno riekstus un žāvētas dzērvenes.
Dārzeņus kārto uz šķīvja un pasniedz ar apelsīnu mērcē cepto cepeša gabaliņu. 

 

Atpakaļ uz sarakstu

Cilvēku skaits:
4 cilvēki
Drukāt

Klientu atbalsts

8 000 0180
info.lv@rimibaltic.com

Lietošanas noteikumi

Seko mums:

Ielāde

Meklēšanas rezultāti

Aizvērt

Aizvērt