Rūdolfa mafini

 

Mafiniem:

  • 150 g sviesta,
  • 150 g cukura,
  • 150 g kviešu miltu,
  • 3 lielas olas,
  • 1 tējkarote vaniļas cukura.

Glazūrai:

  • 300 g pūdercukura,
  • 150 g sviesta,
  • 35 g kakao.

Dekorācijām:

  • M&M konfektes bez riekstiem,
  • Sāļie kliņģerīši,
  • 25 g pūdercukura.
 

Pagatavošana:

Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Visas mafinu sastāvdaļas liek bļodā un samaisa ar mikseri. Mīklu sadala 12 porcijās un pilda mafinu formiņās. Cep krāsnī 20 minūtes, līdz mafini ir zeltaini brūni. Atdzesē.

Gatavo glazūru: sviestu sakuļ kopā ar pūdercukuru un 10 g kakao. Kuļ, kamēr iegūst viendabīgu masu. 2/3 masas pārliek citā bļodā, pievieno atlikušo kakao un atkal saputo.

Dekorē mafinus: ar karoti vienmērīgi izlīdzina tumšāko glazūru pa visu mafina virsmu. No gaišākās glazūras veido Rūdolfa degunu. 25 g pūdercukura sajauc ar dažām pilītēm ūdens, lai veidojas bieza, balta glazūra. Ar balto glazūru “uzzīmē acis” un pa virsu liek 2 tumši brūnās M&M konfektes. Sarkano M&M konfekti novieto deguna vietā. Rūdolfa ragus veido no sāļajiem kliņģeriem, tos nostiprinot glazūrā.
 

 

Atpakaļ uz sarakstu

Cilvēku skaits:
4 cilvēki
Drukāt

Klientu atbalsts

8 000 0180
info.lv@rimibaltic.com

Lietošanas noteikumi

Seko mums:

Ielāde

Meklēšanas rezultāti

Aizvērt

Aizvērt