Ķirbju biezzupa

 
  • 1 kg ķirbja,
  • 300 g rudzu maizes,
  • 200 g kausētā siera ar garnelēm,
  • 100 g saldā krējuma,
  • 8 ķiploka daiviņas,
  • 2 kartupeļi,
  • 2 burkāni,
  • 1 tējkarote rīvēta ingvera,
  • Sāls.
 

Pagatavošana:

Pārgriež ķirbi, iztīra sēklas un sagriež 8-10 cm gabalos. Liek iepriekš sakarsētā krāsnī uz cepampapīra cepties (ar visu mizu) 180 grādos 20 minūtes. Tikmēr katlā uzvāra nomizotus un daivās sagrieztus kartupeļus ar gabalos sagrieztiem burkāniem. Kad ķirbis gatavs un mazliet atdzisis, tam nogriež mizu, liek blenderī kopā ar kartupeļiem un burkāniem un sablenderē viendabīgā masā. Ja masa sanāk pārāk bieza, mazliet pielej ūdeni. Gatavo biezzupu lej kaltā, pievieno ķiplokspiedē izspiestas 3 ķiploka daiviņas, rīvēto un iepriekš nomizoto ingveru. Zupu karsē uz nelielas uguns, pievienojot kausēto sieru un saldo krējumu. Gatavo ķiploku grauzdiņus – nelielās šķēlēs sagriež rudzu maizi, mazliet iesmērē ar olīveļļu, apkaisa ar smalki sakapātām atlikušajām ķiploka daiviņām. Cep 180 grādos 10 minūtes.

 

Atpakaļ uz sarakstu

Cilvēku skaits:
4 cilvēki
Drukāt

Klientu atbalsts

8 000 0180
info.lv@rimibaltic.com

Lietošanas noteikumi

Seko mums:

Ielāde

Meklēšanas rezultāti

Aizvērt

Aizvērt

Uzdod jautājumu

Ja Tev ir kādi ierosinājumi, sūdzības, komentāri vai jautājumi, lūdzu, aizpildi pieteikumu.

Vēlos saņemt atbildi
Atcelt

Ar * atzīmētajos laukos informācija jānorāda obligāti.