Minestrones zupa
- 400 g konservētu tomātu,
- 400 g konservētu pupiņu,
- 2l buljona,
- 1-2 selerijas kāti,
- 1 sīpols,
- 1 burkāns,
- 1 paprika,
- 1 sauja neliela izmēra makaronu,
- 2 ķiploka daiviņas,
- Sāls, malti melnie pipari,
- Eļļa cepšanai,
- Pētersīļi un parmezāna tipa siers pasniegšanai.
Pagatavošana:
Sakapā sīpolus, seleriju un ķiplokus. Papriku, burkānus sagriež kubiņos. Katliņā sakarsē eļļu, apcep sīpolus un ķiplokus, līdz sīpoli kļuvuši caurspīdīgi. Pievieno seleriju, burkānus un papriku. Apcep, līdz dārzeņi kļuvuši mīksti no ārpuses, bet iekšā vēl kraukšķīgi. Pievieno tomātus, pupiņas, buljonu un makaronus. Vāra, līdz makaroni kļuvuši mīksti, pievieno garšvielas pēc nepieciešamības. Pasniedz, dekorējot ar pētersīļiem un parmezāna sieru.

